Newsletter

[contact-form-7 404 "Not Found"]
Toate poveştile încep de ACASĂ…
Suntem trei surori pentru care „acasă ” reprezintă Bisoca.
Ne-am născut și am crescut în nordul județului Buzău la granița
a trei regiuni istorice Țara Românească, Moldova și Transilvania.

Povestea noastră

Suntem trei surori pentru care „acasă ” reprezintă Bisoca. Ne-am născut și am crescut în nordul județului Buzău. Acolo unde se află granița a trei regiuni istorice (Țara Românească, Moldova și Transilvania), într-o comună unde autenticul se împletește cu legenda.

La poalele munților Carpați, pe pajiștile pline cu flori și animale, pe locurile unde ciobanul Bucur își păștea odinioară oile, am învățat ce este dragostea pentru oameni și pentru ceea ce ei fac cu sudoarea frunții. Am învățat respectul pentru costumul popular și pentru tradiție.

Zestrea Bisoceană

Am urmat apoi cursul firesc al vieții ajungând să studiem medicină veterinară, matematică și farmacie. Dar totul s-a împletit în mod natural cu meșteșugurile, etnografia și folclorul. Niciodată nu am uitat de războiul de țesut al bunicelor Maria și Stana. Nici  de poveștile despre hora satului ale bunicului Stan sau de amintirile de la stână ale bunicului Radu. Iată că am ajuns să punem bazele unui brand local ZESTREA BISOCEANĂ. Numele a venit de la sine ca o recunoaștere a moștenirii culturale pe care am fost binecuvântate să o primim.

Ajutor pentru comunitate

Încă din anul 2014 am gândit acest proiect ca o întreprindere socială prin care ne-am propus să dezvoltăm comunitatea locală, să creăm locuri de muncă pentru femeile cu vârsta de peste 30 de ani, să promovăm cultura tradițională și meșteșugurile.

Cum se întâmplă toate acestea?

Realizăm produse tradiționale pentru iubitorii de artă țărănească şi creăm ateliere de meșteșuguri dedicate celor dornici să își făurească propriul obiect, dar și să afle povestea acestuia. Nu în cele din urmă, cea de-a treia cale pe care am urmat-o și care ne este cea mai aproape de suflet este cea educațională. Am creat o serie de evenimente (șezătoare, hora satului, școală de meșteșuguri, etc.) prin care adunăm laolaltă tineri și bătrâni.

Susţinerea tinerilor din sat

Ne dorim să formăm din tinerii implicați în proiectele noastre adevărați ambasadori ai tradiției. Credem că peste ani se vor întoarce în spațiul satului românesc și îl vor readuce la viață. Pentru aceasta ne-am propus să îi susținem să-și continue studiile liceale și universitare.

Mulțumim părinților noștri Rica și Ionel pentru dragostea cu care ne-au crescut și pentru că ne-au învățat că trebuie să faci bine fără a aștepta ceva în schimb, să fii cinstit și corect, să ai frică de Dumnezeu, să ai vise în care să crezi și … să iubești oamenii, tradiția, costumul popular, războiul de țesut, casa copilăriei, rudele, viața.