Proiecte

Proiecte actuale 2024

Alege să te implici în unul din proiectele pe care le implementăm în acest moment.

 

 

„Cămașa în broci – călătorește” este continuarea proiectul „Cămașa în broci – povestea unei comunități” prin promovarea expoziției în spații neconvenționale din întreaga lume.

 

 

Atelier de tâmplărie. La hub-ul țărănesc Zestrea Bisoceana construim primul atelier de tâmplărie prietenos copiilor.

 

Hub-ul Țărănesc Zestrea Bisoceană este primul hub țărănesc dedicat comunității, într-un sat aflat în mijlocul unor meleaguri de poveste din BIsoca.

Proiecte viitoare în așteptare

Alege să investești resurse financiare, timp, produse, voluntariat, în unul din proiectele următoare.

 

 

 

„Școala de meșteșuguri” este un proiect anual dedicat copiilor din Bisoca sau împrejurimi în care, timp de o săptămână descoperă tainele meșteșugurilor bunicilor noștri.

 

Marcare trasee tematice. Ne dorim să creăm o rețea de trasee atractive de drumeție pentru toate vârstele, pe care nu doar să te plimbi că să descoperi și înveți continuu.

 

 

 

Grădina tinctorială În 2023 am pus bazele unei grădini tinctoriale în curtea hub-ului țărănesc, însă știm că acesta este un efort susținut anual, în fiecare sezon.

 

 

 

„Grădina interactivă” Ne propunem să construim instalații tip joc ce ajută copiii și adulții să descoperi natura și mediul înconjurător și crește responsabilitatea față de mediului.

 

 

Cercetare și documentare. Ne dorim să continuăm proces de cercetare și documentare cu o echipă mixtă de etnografi, geografi, fotografi și videografi punând în valoare patrimoniul și oamenii.

 

 

 

Atelier de sunet Ne dorim să crea un spațiu în care poți experimena, poți asculta, poți înțelege poveștile sunetelor tradiționale de fluier, caval, cimpoi și altele. O incursiune muzicală în timp.

Proiecte Finalizate

Descoperă proiectele ce au prins viață la Hub-ul Țărănesc Zestrea Bisoceană.

 

Învățăm fizica de la bunici. În curtea Hubului Țărănesc Zestrea Bisoceană poți găsi trei instalații țărănești, o moară, o piuă și o vâltoare.

 

O altfel de vacanță. La hub-ul țărănesc Zestrea Bisoceana copii și tinerii își pot petrece vacanțele într-un mod distractiv și creativ.

 

 

„Cămașa în broci – povestea unei comunități” este un proiect de recuperare și protejare a patrimoniului cultural creat în jurul cămășii în broci.