Hub-ul Țărănesc Zestrea Bisoceană

Casa Zestrea Bisoceană este primul hub țărănesc dedicat atât comunității cât și vizitatorilor, fie ei adulți sau copii. Se află într-un sat în mijlocul unor meleaguri de poveste.

Cum a apărut hub-ul?

În 2019 am cumpărat o gospodăria specifică zonei subcarpatice ce a fost transformată într-un loc dedicat vieții țăranului român. Casa tradițională a fost amenajată în stil autentic cu obiecte ce spun poveștile locului, iar grajdul, fânăria și curtea au fost transformate în spații expoziționale și de experiențe autentice. Aici poți vedea expoziția permanentă – viața țăranului muntean.

Ce poți face la HUB?

  • Descoperi expoziții etnografice
  • Realizezi ateliere de meșteșuguri
  • Deguști produse autentice

  • Experimentezi lumea satului

  • Afli povești ale bunicilor

Misiunea hub-ului

Ne-am dorit să construim un loc în care să intri într-o altă lume, o lume pe cale de dispariție ale cărei învățăminte să le păstrăm și să le dăm mai departe către copiii noștri. Aici organizăm ateliere și evenimente care readuc la lumină o lume uitată. De asemenea, investim timp în transmiterea meșteșugurilor și tradițiiior, în implicarea bătrânilor satului sau in alte proiecte ce dezvoltă comunitatea. Poți avea o imagine clară a proiectelor noastre aici.

Dacă vrei să ai parte de o experiență culinară autentică, cu produse locale și preparate ale locului, te asteptăm la Zestrea Bisoceană – Punct Gastronomic Local. Casa Zestrea Bisocceană este primitoare și nerăbdătoare de a primi copii și adulți în curtea sa generoasă, care să se bucure de aer curat, de natură , de poveștile bătrânilor și incursiuni de înțelepciunea trecutului. Experiențele de învățare pe care ne dorim să le oferim aici sunt unele importante și de durată.

Află cum poți și tu să susții dezvoltarea acestui hub ca un spațiu de experimentare a vieții satului românesc atât pentru copii cât și pentru adulți. Implică-te.

Galerie foto